Wat is Coaching?

Denk richting klant: echt luisteren helpt

Iedere klant is anders. Echt luisteren helpt!

Luisteren… hoe moet dat eigenlijk?

Het lijkt zo makkelijk… Basisvaardigheid nr. 1 van de coach: écht luisteren.

Stop met coachen!

Managen is ook een vak! Blijf daarom bij je ‘leest’ en stop met coachen.

Ik heb een heel zwaar leven

Je kunt ook om hulp vragen! Bij een coach bijvoorbeeld.

Blijf altijd je zelf, ook op je eerste werkdag

Stel, iemand vraagt jou hoe je ideale baan eruit ziet. Zou je dan kunnen opnoemen wat je daarin terug wilt zien? Wat is er op zijn minst nodig voordat je ‘ja’ tegen een baan zou zeggen?

Datgene wat je heel belangrijk vindt in je werk, worden ook wel drijfveren of ‘waarden’ genoemd. Jouw drijfveren zeggen iets over wie je bent en hoe je in het leven staat. Ben je iemand die het belangrijk vindt om avontuur te beleven of zoek je juist zekerheid en stabiliteit?

Wanneer je actief met je eigen loopbaan aan de slag gaat, is het belangrijk om te weten welke drijfveren voor jou belangrijk zijn. Het verhelderen van je drijfveren in het werk is niet alleen van belang als je een andere baan zoekt. Het is sowieso goed om van tijd tot tijd eens stil te staan bij wat je eigenlijk aan het doen bent. Of dit is wat je werkelijk wilt.

via Werkxyz.

A coaching session from hell

In deze video laat Michael Brown zien hoe je iemand NIET moet coachen. Michael geeft aan minstens 20 fouten te maken waarvan hij zich bewust is. Welke fouten/verbeterpunten herken jij?