samenwerken

Inzicht in drijfveren verrijkt de professional

Wat betekent samenwerking voor jou?

Draait dat om samen met collega’s een project tot een goede te einde brengen? Of onderhoud jij contacten met anderen omdat je ze nodig hebt om jouw doelen te bereiken? Of benader je collega’s omdat je jouw ideeën wil toetsen, om ze vervolgens door te ontwikkelen?

Wat is voor jou als professional werkelijk belangrijk? Zoveel mensen, zoveel invalshoeken.

Groen, oranje, geel of Blauw?
Vanuit jouw drijfveren geef je invulling aan begrippen als ‘samenwerking’. Heb je bijvoorbeeld een groene drijfveer, dan is samenwerking belangrijker dan het resultaat. Voor mensen met een oranje drijfveer, gaat het vooral om het bereiken van je doel. En daar heb je nu eenmaal andere mensen bij nodig. Heb je een gele drijfveer dan werk je het liefst alleen, maar besef je wel dat een klankbord van anderen ervoor kan zorgen dat jouw idee zich verder ontwikkelt. En een blauwe drijfveer wordt gelukkig als iedereen die samen moet weken weet wat er gedaan moet worden en dit vervolgens ook doet.

Inzicht in je drijfveren kan jouw werkende leven verrijken. Weet je wat jij wil en wat werkelijk belangrijk voor je is, dan maakt dit jouw leven als professional makkelijker.

Dus: ken je jouw drijfveren en die van de mensen waarmee je werkt, dan ben je succesvoller, empatischer, slimmer, praktischer of sneller. Het is maar net waar jij -vanuit je drijfveren uiteraard- de nadruk op legt.

317 antwoorden
 1. http://www.codepromozalando.org
  http://www.codepromozalando.org zegt:

  Hello just wanted to give you a quick heads up.
  The words in your article seem to be running off the screen in Firefox.

  I’m not sure if this is a formatting issue or something to do with internet browser compatibility but
  I thought I’d post to let you know. The design and style
  look great though! Hope you get the issue solved soon. Kudos

Reacties zijn gesloten.